Kierrätysmateriaaleja, lainatavaroita & hävikkikasveja – Kestävä kehitys Porvoo Design Campissa

  • tehnyt

Yksi tapahtuman kantavista teemoista on kestävä kehitys. Ihmisten tietoisuus ympäristöasioista on kasvussa ja moni haluaa ottaa huomioon ympäristövaikutukset myös kodin sisustuksessa. Tämä onkin osa-alue, jossa voi pieninkin teoin pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Me Porvoo Design Camp -tiimin kanssa haluamme omalta osaltamme kannustaa ihmisiä tuomaan kestävän kehityksen periaatteen osaksi omaa sisustustaan. Lue lisää, miten teema on otettu huomioon tapahtumassa.

Kestävä kehitys tapahtumassamme

Kestävä kehitys on otettu huomioon tapahtuman eri osa-alueilla. Teema näkyy markkinoinnissa, somisteissa, workshopeissa ja yhteistyökumppanien valinnassa. Kaikki tekemämme valinnat tukevat ympäristölle ystävällistä toimintaa.

Markkinointiin käytetyt julisteet ja flyerit on valmistettu kierrätyspaperista ja tapahtuman jälkeen ne myös kerätään selluloosatehtaalle uudelleen kierrätettäväksi. Toivomme myös, että jaetut flyerit saavat uuden elämän kotitalouksien paperinkierrätyksessä.  

Teemaan on kiinnitetty huomiota myös näytteilleasettajien valinnassa. Tapahtumassa on mukana esimerkiksi second hand -tuotteita myyvä Bohemia ja ekologista muotia tarjoava Ecomania. Ekologiselle sisustajalle jo parhaat päivänsä nähneiden huonekalujen ja muiden esineiden kunnostaminen, restautoiminen tai uudelleenverhoilu voi olla hyvä ratkaisu. Mukana olevat yritykset, Antiikki & Restaurointi Laurila ja Verhoomo Stoppa, antavat uuden elämän huonekaluille. Valtaosa näytteilleasettajista suosii design- ja muotituotteissaan kierrätysmateriaaleja ja paikallista tuotantoa. 

Yksi workshopeistamme on toteutettu yhteistyössä kestävän kehityksen ja kierrätyksen asiantuntijan Rosk’n Rollin kanssa. Yritys kertoo tapahtumassa toiminnastaan ja antaa vinkkejä kierrättämiseen. Luennon lisäksi kävijöillä on mahdollisuus osallistua hauskaan roskienlajittelukilpailuun.

Somistuksessa pääteemana luonto ja kierrätys

Tapahtuma-alueelle haetaan luonnonläheistä ja ammattimaisesti toteutettua somistusta. Kestävä kehitys näkyy tapahtuman sisustuksessa ympäristöystävällisinä tuotteina. Mahdollisimman moni somiste on käytetty ja on helposti jatkokäytettävissä. Tuotteita on lainattu eri tahoilta ja olemme saaneet käyttöömme myös kauppojen hävikkituotteita. Lainattuja tuotteita käyttämällä minimoimme tarpeen ostaa uutta samalla toteuttaen teemaan sopivan laadukkaan ja ympäristöystävällisen somistuksen.

Luonnon tuominen sisälle on helppo tapa lisätä viihtyisyyttä sisustukseen. Metsät ovat täynnä aarteita ja esimerkiksi havujen sekä oksien tuominen sisutukseen on paitsi trendikästä myös erittäin ympäristöystävällistä. Tapahtumassa luonto on tuotu sisään erilaisten asetelmien muodossa. Metsästä löytyvien elementtien lisäksi myös viherkasveilla voi tuoda kotiin eloa ja lisätä tunnelmaa. Olemme saaneet Porvoo Design Campiin hävikkikasveja kukkatalo Plantagenilta. Annamme kasveille tapahtumassa uuden elämän.

Viihdy ja inspiroidu

Tapahtuman tunnelma pyritään luomaan mukavaksi somistuksen avulla. Kävijät on huomioitu ympäri tapahtuma-aluetta sijoitetuilla oleskelupaikoilla, joissa on hyvä hengähtää shoppailun välissä. Yksi oleskelutiloista on kahvilan yhteydessä sijaitseva persoonallinen Design Lounge, joka tullaan toteuttamaan täysin koulun omilla kalusteilla ja lainatuilla tuotteilla. Tämä on ympäristöystävällisyyttä parhaimmillaan! 

Hektisen arjen keskellä haluamme tarjota vierailijoillemme tilan, jossa voi rauhoittua ja tuntea palaavansa takaisin luontoon. Toisessa kerroksessa sijaitsevassa luontohuoneessa voit ihastella luonnosta kerättyjä elementtejä ja kuunnella luontoääniä. Tilassa sinulla on mahdollisuus seurata tapahtumaa, rentoutua tai vaikka napata valokuva Instagramiin.

Pyrimme siihen, että tapahtuman somistus myös inspiroi sinua. Tuomalla kestävä kehitys omaan sisustamiseesi, säästät ympäristöä ja voit luoda uniikin ilmeen kotiisi. Ympäristön lisäksi myös lompakko kiittää ekologisesti sisustavaa. Inspiraatiota ja vinkkejä kestävään sisustukseen löydät Porvoo Design Campista 16.11.2019. Tervetuloa!  

lava1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *