Porvoo Design Campin kohokohdat

  • tehnyt
Jyrki Tsutsunen

Porvoo Design Camp on jo kulman takana ja ohjelma on nyt julkaistu! Pienyritysten tuotteiden lisäksi tapahtumassa on tarjolla myös monenlaista muuta tekemistä ja kokemista. Ohjelmaan kuuluu muun muassa loistavia puhujia ja mielenkiintoisia workshoppeja, joista jokainen vierailija löytää varmasti itselleen sopivaa tekemistä. Lauantaipäivä huipentuu opiskelijoiden järjestämään muotinäytökseen, jossa on mukana useita paikallisia muoti- ja designalan yrityksiä.

Puhujia, joita ei kannata jättää väliin

Olemme saaneet Porvoo Design Campiin kaksi mahtavaa, persoonallista puhujaa.

Tunnelmamuotoilun pioneeri, valmentaja ja tietokirjailija Marjo Rantanen pitää puheenvuoron aiheesta ”Tulevaisuuden menestyjä muotoilee tunnelmaa!”. Rantanen on listattu Speakersforumilla TOP 10 ammattipuhujien joukkoon ja hänen puheenvuorojaan on kuvattu inspiroiviksi ja humoristisiksi. Rantanen on urallaan muun muassa kirjoittanut kirjan Tunnelmajohtaja ja hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus tunnelmamuotoilusta, asiakaskokemuksen kehittämisestä ja konseptoinnista.

Porvoolaisessa ruokatapahtuma Smakussakin hurmannut, perinteitä rikkova villiruokakokki Jyrki Tsutsunen saapuu paikan päälle kertomaan uusien makujen kehittämisestä Suomen luonnon aineksista. Tsutsunen on luonnon antimia hyödyntävä kulttuurikokki, joka pyrkii jatkuvasti yllättämään uusilla makuelämyksillä. Hän on työskennellyt useassa helsinkiläisessä huippuravintolassa ja vienyt osaamistaan myös ulkomaille. Tsutsunen tunnetaan myös Hukkatila pop-up -ravintolastaan, sekä metsänhenki-produktiostaan. Tsutsusen keräämä tietotaito ja persoonallinen ote ruoanlaittoon ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Workshopeissa pääset tekemään itse ja oppimaan uutta

Workshopiemme joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Koko tapahtuman ajan pyörivissä työpajoissa aiheet vaihtelevat aina ruoanlaitosta valokuvaukseen.

Hyvinvointivalmentaja ja ruokakirjailija Hanna Stolt tarjoaa mahdollisuuden oppia, kuinka valmistaa maistuvaa kasvisruokaa vain kymmenessä minuutissa. Stolt pitää suosittua gurmee.net ruokablogia ja hänen kolme reseptikirjaansa ovat olleet toistuvasti lehdistön joululahjavinkkilistausten kärjessä. Kyseisiä reseptikirjoja pystyy myös ostamaan paikan päältä. Luvassa on lisäksi maistiaisia Stoltin valmistamista herkuista.

Finformin pisteellä voit askarrella syksyisen minikranssin huokeaan hintaan. Käy tekemässä kaunis koriste joko omaan kotiisi tai lahjaksi!

Onko tukka hyvin ja kello näkyvillä? Studio Pienen pop-up -kuvauspisteellä pääset ammattivalokuvaajan kuvattavaksi pikkurahalla. Porvoolainen Lotta Åberg on kokenut valokuvaaja, joka saa asiakkaistaan aina parhaat puolet esiin. Jos haluat itsestäsi laadukkaan ja hieman erilaisen muotokuvan, kannattaa suunnata Studio Pienen pisteelle!

Sara Bengtsin Creativity Espresso workshopissa aiheena on luova ajattelu. Bengtsin mukaan luovuus on taito, jota voi kehittää. Se on tapa ajatella ja toimia, tuttujen asioiden tekemistä uudella tavalla ja kyky ratkaista ongelmia. Luovuus on myös rohkeutta muuttaa maailmaa ja tulevaisuutta. Miniworkshopin aikana käydään läpi nopeita harjoituksia ja ajattelutapoja, jotka parantavat kykyäsi saada uusia ideoita, löytää ratkaisuja ja vahvistaa luovaa itsetuntoa.

Rosk’n Race jakaa tietoa lajittelusta ja kestävästä kehityksestä. Workshopissa voit osallistua hauskaan roskienlajittelukilpailuun. Lisäksi yhteistyökumppanimme Rosk’n Roll kertoo toiminnastaan.

Suolaisia ja makeita herkkuja

Hyvässä tapahtumassa on aina myös laadukas ruokatarjoilu. Campuksen aulassa on tapahtumapäivänä Safkiksen kahvila, jonne koulun oman ravintolan keittiöpäällikkö loihtii paikan päällä leivottuja suolaisia ja makeita herkkuja.

Lisäksi hedelmät ja vihannekset vilahtavat tehosekoittimeen ja lopputuloksena saamme nautittavaksi herkullisia välipaloja. Tapahtuman kahvilassa voi nauttia paikan tunnelmasta kahvikupin äärellä, lepuuttaa jalkojaan ja rupatella tuttujen ja tuntemattomien kanssa.

Muotinäytös kruunaa tapahtuman

Tapahtumakäynnin kruunaa inspiroiva muotinäytös. Mielenkiintoisella tavalla toteutettu näytös sisältää muotia ja design-esineitä.  Näytöksen tyylit on suunniteltu yhdessä yritysten kanssa ja tavoitteena on antaa katsojalle uusia ideoita pukeutumiseen ja kodin sisustamiseen. Näytöksessä malleina toimivat muun muassa Haaga-Helian opiskelijat, joten luvassa on varmasti inspiraatiota kaiken ikäisille ja kokoisille.

Muotinäytös toteutetaan yhteistyössä useiden eri yritysten kanssa. Osa tuotteista on myytävänä myös paikan päällä. Näytöksessä on tarjolla upeita tuotteita muun muassa EcomanialtaBohemialtaDesign DeliltäWhite VintageltaSyster Henryltä, CoCoColta ja Finformilta.

Inspiroidutaan yhdessä lauantaina 16.11.2019 Porvoo Campuksella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *