Återvunnet material och överlopps växter – hållbarhet på Borgå Design Camp

  • by

Ett huvudtema för evenemanget är hållbar utveckling. Människor blir allt mera medvetna om miljöfrågor och många vill ta hänsyn till miljöpåverkan när de inreder sina hem. Detta är ett område där du kan minska ditt koldioxidavtryck genom små förändringar. För vår del vill Borgå Design Camp-teamet uppmuntra människor att integrera principen om hållbar utveckling när de inreder. Läs mer om hur temat beaktades under evenemanget.

Hållbar utveckling på evenemanget

Alla aspekter av hållbarhet har beaktats för evenemanget. Temat syns i marknadsföringen, dekorationerna, workshopparna och valen av våra partners. Alla våra val stöder miljövänlig verksamhet. Affischerna och broschyrerna som används för marknadsföring är gjorda av återvunnet papper och när allt är över insamlas de för återvinning. Vi hoppas också att de utdelade broschyrerna kommer att få nytt liv i hushållens pappersåtervinning.

Temat syns också i valet av utställare. Till exempel Bohemia, som säljer andrahandsprodukter eller Ecomania som erbjuder ekomode, deltar båda i evenemanget. För vänner av ekoheminredning kan restaurering eller omklädning av möbler som har sett sina bästa dagar vara en bra lösning. Antiikki & Restaurointi Laurila och Verhoomo Stoppa blåser nytt liv i dina möbler. Majoriteten av utställarna föredrar också återvunnet material och lokal produktion i sina design- och modeprodukter.

En av våra workshoppar dras i samarbete med Rosk’n Roll, en specialist inom hållbar utveckling och återvinning. På evenemanget kommer representanter för företaget att berätta om dess verksamhet och ge tips för återvinning. Förutom föreläsningen har besökarna också möjlighet att delta i en rolig sorteringstävling.

Huvudteman för dekoreringen är naturen och återvinning

Målsättningen är att skapa en naturlig och professionellt utförd dekorering på tillställningen. Hållbarhetstemat syns i evenemangsinredningen i form av miljövänliga produkter. Så många dekorationer som möjligt är begagnade och lätta att återanvända efter evenemanget.

Produkterna har lånats från olika håll och vi har också använt överloppsvaror från butiker. Genom att använda lånade produkter minimerar vi behovet av att köpa nytt och kan skapa miljövänlig dekoration av hög kvalitet som också passar till temat.

Att ta in naturen är ett enkelt sätt att ge trivsel till din heminredning. Skogarna är fulla av skatter och att ta med till exempel barrträd och kvistar i interiören är både trendigt och miljövänligt. På evenemanget syns naturen i form av olika stilleben. Förutom material som finns i skogen kan gröna växter ge liv och mysighet i ditt hem. Vi har fått överlopps växter från blomsterbutiken Plantagen och vi ger dessa växter ett nytt liv på evenemanget.

Trivs och bli inspirerad

Målet år att skapa en mysig stämning med dekoration. Besökare välkomnas i lounger som ligger runt evenemangsområdet. Där det är bra att ta en paus från shopping. En av loungerna är den personliga Design Lounge bredvid caféet. Design Lounge kommer att vara fullt möblerad med skolans egna möbler och lånade produkter. Detta är miljövänlighet som bäst!

Mitt i den hektiska vardagen vill vi erbjuda våra besökare ett utrymme där de kan koppla av och känna att de återvänder till naturen. I naturrummet på andra våningen kan du beundra saker som samlats in från naturen. I utrymmet har du också möjlighet att följa evenemanget, koppla av eller ta ett foto på Instagram.

Vi hoppas att dekorationen av evenemanget också kommer att inspirera dig. Genom att ta hållbar utveckling med till din inredning, sparar du miljön och skapar en unik look för ditt hem. Förutom miljön är din plånbok också säkert tacksam. Inspiration och tips för hållbar inredning hittar du på Borgå Design Camp 16.11.2019. Välkommen!

lava1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *